Recepty

Recepty > kuře > zadělávané kuře

Zadělávané kuře

Potřebné suroviny:

1 kuře, 40 g másla, mléko, 60 g hladké mouky, 1 sterilovaný květák, sůl, citrónová šťáva

Postup přípravy:

Kuře rozporcujeme, osolíme, vložíme do hrnce, podlijeme a dusíme. Když je kuře měkké, vyjmeme ho, mléko rozšleháme s moukou a za stálého míchání vlijeme do šťávy. Několik minut povaříme a šťávu přecedíme. Omáčku dochutíme citrónovou šťávou a podle chuti dosolíme. Nakonec přidáme květák a máslo. Porce kuřete v omáčce prohřejeme.

Další jídla:
Sýr smažený tak, aby nevytekl osmažíme je dozlatova.
Grilovaná kuřecí křídla podáváme s chlebem.
Kachna pečená na pomerančích s bramborovou kaší.
Hovězí guláš na červeném víně zahustíme moukou nebo chlebovou střídkou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Polévka z uzeného kolena do které vmícháme zakysanou smetanu.
Plněné kuřecí řízky podáváme s vařenými brambory.
Pečené kuře na žampionech v troubě zapečeme.
Kuřecí kebab recept na doma připravený.
Kuře pečené na zelí podáváme s bramborovými knedlíky.
Slepice na paprice se smetanou a rýží nebo těstovinami.
Marinovaná vepřová kýta

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla zadělávané kuře přináší na talíř inspiraci.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.