Recepty > kuře > zadělávaná slepice
Potřebné suroviny:
1 slepice
sůl
1 cibule
1 malý květák
30 g sádla
40 g hladké mouky
drůbeží vývar
200 ml smetany
1 žloutek
muškátový květ
nadrobno nasekaná pažitka
Postup přípravy:
Slepici rozpůlíme a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Poté přidáme květák a dovaříme. Cibuli nasekáme nadrobno, zpěníme na sádle, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme drůbežím vývarem a povaříme 20 minut. Přidáme vykostěné slepičí maso a květák rozebraný na růžičky, ochutíme mletým muškátovým květem, zjemníme smetanou, v níž jsme rozšlehali žloutek a sejmeme z ohně. Zdobíme jemně sekanou pažitkou.
Další jídla:
Hovězí guláš na červeném víně zahustíme moukou nebo chlebovou střídkou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Sýr smažený tak, aby nevytekl osmažíme je dozlatova.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Polévka z uzeného kolena do které vmícháme zakysanou smetanu.
Plněné kuřecí řízky podáváme s vařenými brambory.
Pečené kuře na žampionech v troubě zapečeme.
Grilovaná kuřecí křídla podáváme s chlebem.
Kuřecí kebab recept na doma připravený.
Kuře pečené na zelí podáváme s bramborovými knedlíky.
Slepice na paprice se smetanou a rýží nebo těstovinami.
Kachna pečená na pomerančích s bramborovou kaší.
Marinovaná vepřová kýta
Recept na přípravu jídla zadělávaná slepice přináší na talíř inspiraci.