Recepty > kuře > kuřecí řízky zapečené v hermelínu
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
4 plátky kuřecího masa, 5 lžic tuzemského, 5 lžic sojové omáčky, 1 jablko, trvanlivý salám, Hermelín, 1 šlehačka, grilovací koření, sůl, mletý pepř, olej
Postup přípravy:
Plátky kuřecího masa mírně naklepeme, osolíme a okořeníme. Vložíme do olejem slabě vymazaného pekáčku, na každý řízek položíme 3 kolečka salámu a 2 plátky jablka. Posypeme nahrubo strouhaným Hermelínem a zalijeme šlehačkou, ve které jsme rozmíchali tuzemský a sójovou omáčku. Pečeme velmi zvolna v troubě. Podáváme s hranolky nebo bramborovou kaší.
Další jídla:
Marinované kuře podáváme s rýží nebo bramborem.
Cuketa na smetaně ochucená majoránkou.
Zapečené těstoviny s uzeným masem a kyselou okurkou.
Řecké kuře osmažíme na rozehřátém másle.
Cuketa na kari s kokosovým mlékem.
Holandský řízek chutná s kompotem.
Zapečené kotlety s brambory a šlehačkou pečeme překryté alobalem.
Kuřecí čína s ananasem do které přidáme arašídy.
Kuřecí kapsa se žampiony osmažená na rozehřátém oleji.
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborem.
Nakládaný hermelín necháme nekolik dní uležet v lednici.
Kuřecí řízky v alobalu s anglickou slaninou
Recept, podle kterého je hračka připravit kuřecí řízky zapečené v hermelínu.