Recepty > polévky > vývar z hovězího masa a kostí
Suroviny potřebné pro přípravu:
100-500 g hovězího masa, 200-300 g hovězích kostí, 2 litry vody, kousek mrkve, celeru, petržele, kapusty a cibule, sůl, 2 kuličky pepře, 1 kulička nového koření, nať libečku nebo celeru
Recept na přípravu:
Kosti opláchneme, zalijeme studenou vodou, přivedeme k varu a přidáme maso, sůl, pepř, nové koření, nať libečku nebo celeru a vaříme stejně jako vývar z masa. Aby vývar při použití morkových kostí nebyl příliš mastný, morek ze syrových kostí předem vyjmeme.
Další recepty:
Telecí vývar s knedlíčky a zeleninou.
Hovězí vývar z morkových kostí nalijeme do talířů a podáváme.
Česnekový oukrop s chlebem.
Kuřecí srdíčka na smetaně podáváme s rýží.
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Pravý ruský boršč dochutíme octem a solí.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Kroupová polévka s uzeným masem a bramborem.
Smetanová celerová polévka s kostičkami osmažené housky.
Zelňačka z uzených kostí s mlékem.
Hovězí vývar s houbami ozdobíme drobně posekanou petrželkou.
Polévka z hovězí oháňky ozdobená petrželkou.
Uzená polévka s rýží
Vývar z hovězího masa a kostí přináší na talíře svoji chuť.