Recepty > moučníky a dezerty > vylepšený chléb z domácí pekárny
Suroviny potřebné pro přípravu:
350ml vlažného mléka, 2 lžíce oleje, 1 lžíce octa, 500g směsi Pšenično-žitný celozrnný chléb (červená), 2 lžíce sušené bramorové kaše, 1 lžička soli, 2 lžíce slunečnicových semínek, 1 lžíce lněných semínek, 1 lžíce sezamu, 1 lžička sušeného droždí, 1/4 lžičky cukru
Recept na přípravu:
Do nádoby dáme nejdříve mléko, olej, ocet, sůl, pak směs a kaši. Vytvoříme důlek, dáme cukr a droždí a trochu zahrneme moukou. Semínka můžeme dávat buďto ihned mezi mouku, nebo až po zapípání signálu. Pekárna-program základní, kůrka tmavá, na velikost 900g.
Další recepty:
Hrníčková cuketová buchta s vejci.
Čokoládový dort necháme ztuhnout v lednici.
Kachna na medu s broskvemi.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Těsto na štrůdl necháme v chladnu odpočinou.
Sušenky z ovesných vloček bez cukru pečeme dozlatova při střední teplotě.
Chléb z kvásku necháme 4-5 hodin kynout.
Italský chléb focaccia položíme na pečícím papírem vyložený plech.
Ovocný koláč s tvarohem pečeme asi 30 minut.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Hraběnčiny řezy s jablky pečeme po dobu 25-30 minut.
Pšeničný chléb s kmínem z domácí pekárny připravíme na program klasik.
Ovesné kuličky necháme v chladu ztuhnout.
Kmínový chléb z domácí pekárny
Vylepšený chléb z domácí pekárny vykouzlí v ústech lahodnou chuť.