Recepty

Recepty > kuře > vimperské kuře s ořechovou omáčkou

Vimperské kuře s ořechovou omáčkou

Potřebné suroviny:

1 kuře
100 g másla
1 velká cibule
citrónová šťáva z 1 citrónu
1 lžíce hladké mouky
1 žloutek
8 lžic smetany
sůl
5 lžic mletých vlašských ořechů

Postup přípravy:

Kuře očistíme, omyjeme, rozdělíme na 10 malých porcí a osolíme. Najemno pokrájenou cibuli zpěníme na polovině rozehřátého másla, přidáme kuřecí porce a osmahneme rychle z obou stran. Podlijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme hladkou moukou, přidáme zbylé máslo a povaříme. Omáčku přecedíme do vyššího hrnce, přidáme mleté vlašské ořechy, citrónovou šťávu a smetanu rozmíchanou se žloutkem. Prohřejeme, ale nevaříme. Kuře podáváme přelité omáčkou.

Další jídla:
Slepice pečená na slanině a cibuli podávaná s noky, rýží nebo knedlíky.
Kachna pečená na pomerančích s bramborovou kaší.
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Kuře pečené na zelí podáváme s bramborovými knedlíky.
Plněné kuřecí řízky podáváme s vařenými brambory.
Polévka z uzeného kolena do které vmícháme zakysanou smetanu.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Grilovaná kuřecí křídla podáváme s chlebem.
Pečené kuře na žampionech v troubě zapečeme.
Hovězí guláš na červeném víně zahustíme moukou nebo chlebovou střídkou.
Kuřecí kebab recept na doma připravený.
Staročeská česnečka s kmínovým chlebem.
Marinovaná vepřová kýta

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla vimperské kuře s ořechovou omáčkou přináší na talíř inspiraci.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.