Recepty > vepřové maso > vepřové řízky se zeleným pepřem a Hermelínem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
6 vepřových řízků, drcený kmín, sůl, pepř, olej, 100 g Poličanu, 250 ml smetany nebo šlehačky, 5 cl rumu, 5 cl sojové omáčky, zelený pepř v nálevu, 1 Hermelín
Postup přípravy:
Vepřové řízky naklepeme, okořeníme drceným kmínem, osolíme, opepříme (počítáme s tím, že Poličan je slaný a kořeněný) a zprudka osmahneme na rozpáleném oleji. Poté řízky vložíme do pekáče, poklademe kolečky Poličanu, zalijeme smetanou nebo šlehačkou, ve které jsme předem rozmíchali rum a sojovou omáčku a přidáme kuličky zeleného pepře. Vložíme do trouby a velmi zvolna zapékáme. Před koncem pečení přidáme kousky Hermelínu.
Další recepty:
vepřo knedlo zelo, ohnivé minutky, kýta s ananasem, segedínský guláš, zapečené vepřové kotlety, vepřová kýta na bramborech a klobáse, zapečená vepřová krkovice, zapečené vepřové plátky s okurkou, houbový guláš, roštěnka z vepřové kotlety, vajíčková tlačenka, kuřecí řízky v jogurtu, vepřové plátky na smetaně
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.