Recepty > vepřové maso > vepřové plecko na žampionech
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
750 g vepřového plecka, 150 g uzeného plecka, olej, 2 cibule, 1 mrkev, 150 g točeného salámu, sůl, mletý pepř, kostka bujónu, provensálské koření, 1 lžička koření gyros, kari koření, 1 zelená paprika, 200 g žampionů, 200 ml smetany, 150 g sýru Niva
Postup přípravy:
Na rozpáleném oleji osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli a nahrubo nastrouhanou mrkev. Poté přidáme na kostičky nakrájené maso a na proužky nakrájený salám a uzené plecko. Osolíme, přidáme pepř, kostku bujónu, ostatní koření a necháme dusit ve vlastní šťávě. Pokud je potřeba, podlijeme trochou vody. Když je maso téměř hotové přidáme na kostičky nakrájenou papriku, na plátky nakrájené a v osolené vodě předvařené žampiony a ještě chvíli dusíme. Na závěr přidáme smetanu a necháme chvíli provařit.
Při podávání posypeme na talíři nahrubo nastrouhanou Nivou.
Další recepty:
vepřové kotlety, vepřová panenka se švestkami a sýrovou omáčkou, vepřové kotlety na houbách, vepřo knedlo zelo, zapečené vepřové kotlety, kotlety s hrachovou kaší, zapečená vepřová krkovice, vepřové plátky s mandarinkami, obrácené vepřové řízky, velikonoční nádivka, vajíčková tlačenka, domácí klobásy, česnekové kapsy z vepřového masa
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.