Recepty

Recepty > vepřové maso > vepřové medailonky s omáčkou Mornay

Recept - Vepřové medailonky s omáčkou Mornay

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

500 g vepřovéha masa, pepř, sůl, olej, 250 g žampionů, 2 lžičky rajského protlaku, 125 ml smetany
Omáčka Mornay: 1/4 l mléka, 2 žloutky, 20 g másla, 1 lžička worcestrové omáčky, 100 g strouhaného sýru ementál, 2 lžíce mouky, pepř, sůl, šťáva z poloviny citronu

Postup přípravy:

Omáčka Mornay: ve vodní lázni šleháme mléko, žloutky, máslo, worcestrovou omáčku, strouhaný ementál, mouku, pepř, sůl, když omáčka zhoustne, přidáme šťávu z citronu.

Vepřové maso nakrájíme na medailonky, opepříme, osolíme a zprudka osmahneme na rozpáleném oleji. Poté maso vložíme do zapékací mísy. Na oleji, ve kterém jsme předtím maso smažili, podusíme větší kousky žampionů, přidáme rajský protlak a smetanu. Tuto směs nalijeme na medailonky. Na každý medailonek v zapékací misce navrstvíme hotovou omáčku Mornay, vložíme do předem vyhřáté trouby a do růžova zapečeme.

Vepřové medailonky s omáčkou Mornay podáváme s vařenými brambory.

Další recepty:
vepřo knedlo zelo, kuřecí medailonky, kýta s ananasem, segedínský guláš, zapečené vepřové kotlety, vepřová kýta na bramborech a klobáse, zapečená vepřová krkovice, zapečené vepřové plátky s okurkou, vepřové řízky se zeleným pepřem a Hermelínem, roštěnka z vepřové kotlety, vajíčková tlačenka, kuřecí řízky v jogurtu, vepřové plátky na smetaně

Recepty
Externí odkazy

Recepty chutnají doma i u přátel.


Yin.cz prináší informace nejen o jídle.