Recepty > vepřové maso > vepřové maso na žampionech
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
400 g vepřového masa, 1 cibule, olej, 500 g žampionů, 1 masox, sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list, 250 ml smetany na vaření, jíška
Postup přípravy pokrmu:
Na rozpálený olej vsypeme nadrobno rozkrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět a přidáme na kostičky nakrájené maso. Zprudka osmahneme, když se maso zatáhne, zmírníme oheň, vsypeme očištěné, na plátky nakrájené žampiony, krátce osmahneme, přilijeme horkou vodu, přidáme masox, sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list a vlijeme smetanu na vaření. Směs vaříme na mírném ohni zhruba 40 minut, dokud není maso měkké. Krátce před koncem vaření zahustíme jíškou.
Další recepty:
vepřo knedlo zelo, vepřová kýta plněná vejci, vepřové kotlety na houbách, játra na cibulce, zapečené vepřové závitky, vepřové nudličky na víně, marinovaná vepřová kýta, vepřová krkovice, česnekové kapsy, úhoř na víně, marinované vepřové kotlety, roštěnka z vepřové kotlety, sekaná v županu, masové kuličky v rajském protlaku, vepřové závitky s omáčkou z Nivy
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.