Recepty > vepřové maso > vepřové koleno marinované v česneku a hořčici
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 zadní vepřové koleno, 6 stroužků česneku, sůl, mletý pepř, 2 velké lžíce dijonské hořčice, 2 cibule, 1 lžíce oleje nebo sádla, pivo, provázek nebo jehly
Postup přípravy:
Vepřové koleno vykostíme, trochu naklepeme, potřeme česnekem utřeným se solí, opepříme, potřeme dijonskou hořčicí a necháme odležet 1-2 dny v chladu.
Poté koleno kůží navrch svíneme, převážeme provázkam nebo upevníme jehlami a v pekáči s nakrájenou cibulí, olejem a trochou vody s pivem vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme pod poklicí asi 2 hodiny, podléváme pivem a vypečenou šťávou. Když je koleno měkké necháme ho odkryté zčervenat.
Vepřové koleno podáváme s čerstvým chlebem, strouhanýn křenem, sladkokyselými okurkami nebo s hořčicí.
Další recepty:
vepřové koleno, chilli con carne, zabijačkový guláš, vepřové kotlety, sulc bez česneku, segedínský guláš, vepřová bašta s kari omáčkou, maďarský guláš s bramborem, bůček se zelím, roláda z mletého bůčku, chilská kýta, řízky na zelenině Moravanka, katův šleh, obrácené vepřové řízky, vepřové koleno na červeném víně
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.