Recepty > vepřové maso > vepřová panenka se švestkami a sýrovou omáčkou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
Vepřová panenka, 100 g sušených švestek, sůl, pepř, olej, červené víno, 200 ml smetany, 100 g sýru Niva, nit
Postup přípravy:
Vepřovou panenku po délce nařízneme a naplníme vypeckovanými sušenými švestkami. Poté panenku uzavřeme, pevně po celé délce stáhneme nití, osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji osmažíme maso ze všech stran, podlijeme červeným vínem a dusíme přibližně 10 minut. Maso vyjmeme z pánve, na kterou nalijeme smetanou a když se vše spojí, nastrouháme do smetany sýr Niva.
Na talíři nakrájíme panenku na plátky a přelijeme sýrovou omáčkou. Podáváme s vhodnou přílohou.
Další recepty:
vepřo knedlo zelo, kuřecí medailonky, kýta s ananasem, vepřová panenka na švestkách s provensálským přelivem, zapečené vepřové kotlety, vepřová směs se zelím a houbami na bramboráky, zapečená vepřová krkovice, zapečené vepřové plátky s okurkou, vepřové řízky se zeleným pepřem a Hermelínem, velikonoční nádivka, vajíčková tlačenka, kuřecí řízky v jogurtu, vepřové medailonky s omáčkou Mornay
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.