Recepty

Recepty > vepřové maso > vepřová panenka se švestkami a sýrovou omáčkou

Recept - Vepřová panenka se švestkami a sýrovou omáčkou

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

Vepřová panenka, 100 g sušených švestek, sůl, pepř, olej, červené víno, 200 ml smetany, 100 g sýru Niva, nit

Postup přípravy:

Vepřovou panenku po délce nařízneme a naplníme vypeckovanými sušenými švestkami. Poté panenku uzavřeme, pevně po celé délce stáhneme nití, osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji osmažíme maso ze všech stran, podlijeme červeným vínem a dusíme přibližně 10 minut. Maso vyjmeme z pánve, na kterou nalijeme smetanou a když se vše spojí, nastrouháme do smetany sýr Niva.

Na talíři nakrájíme panenku na plátky a přelijeme sýrovou omáčkou. Podáváme s vhodnou přílohou.

Další recepty:
vepřo knedlo zelo, kuřecí medailonky, kýta s ananasem, vepřová panenka na švestkách s provensálským přelivem, zapečené vepřové kotlety, vepřová směs se zelím a houbami na bramboráky, zapečená vepřová krkovice, zapečené vepřové plátky s okurkou, vepřové řízky se zeleným pepřem a Hermelínem, velikonoční nádivka, vajíčková tlačenka, kuřecí řízky v jogurtu, vepřové medailonky s omáčkou Mornay

Recepty
Externí odkazy

Recepty chutnají doma i u přátel.


Yin.cz prináší informace nejen o jídle.