Recepty

Recepty > vepřové maso > vepřová krkovička na žampionech

Vepřová krkovička na žampionech

Potřebné suroviny:

500 g krkovičky, 150 g žampionu, sůl, pepř, kmín, 1 lžíce solamylu, 1 lžička hladké mouky

Postup přípravy:

Maso nakrájíme na kostky, na hlubokou pánev nalijeme trochu oleje a maso opečeme, přidáme na plátky nakrájené žampiony, osolíme, opepříme a přidáme kmín. Promícháme, chvilku dusíme ve vlastní šťávě a poté podlijeme vodou a dusíme, dokud maso není mikké. Solamyl a lžičku mouky rozmícháme v hrnku vody, přilijeme k masu, necháme krátce povařit a podáváme s rýží.

Další recepty:
Vepřová panenka na víně s rýží.
Vepřové kotlety na houbách podáváme s vhodnou přílohou.
Smažená kuřecí kapsa namočená v rozšlehaném vejci a strouhance.
Pikantní vepřové kotlety podáváme se zeleninovým salátem.
Zapečené brambory se šlehačkou necháme v troubě roztéci.
Švestková omáčka k masu do které přidáme citronovou šťávu.
Grilované kuřecí plátky naklepeme a naložíme marinovat...
Grilované kuře s nádivkou dopečeme odkryté.
Utopenci které necháme 14 dní stát v chladnu.
Smetanová omáčka s nivou a šunkou.
Vepřová žebírka ke kterým jako přílohu podáváme rýži.
Pikantní vepřová krkovička s plátky pokrájeného česneku.
Vepřové na houbách s rýží osmahneme a poté dusíme.
Utopenci do nádoby

Recepty
Motto

Vepřová krkovička na žampionech pohladí oko i chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.