Recepty > kuře > velikonoční nádivka z kuřecího a uzeného masa
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
500 g kuřecího masa, 600 g vařeného uzeného masa, 8 rohlíků, 8 vajec, 250 ml mléka, velká hrst mladých kopřiv nebo petrželky, sůl, pepř, muškátový oříšek
Postup přípravy:
Naklepané plátky kuřecího masa osolíme, opepříme, necháme odležet a mezitím si připravíme nádivku. Rohlíky nakrájíme na kostičky a přelijeme mlékem rozšlehaným se žloutky a necháme asi 10 minut odležet. Přidáme vařené uzené maso nakrájené na kostky, nasekané kopřivy nebo petrželku, okořeníme a vmícháme sníh z bílků. Polovinu nádivky vložíme do máslem vymazaného pekáčku. Na nádivku poklademe kuřecí maso, které přikryjeme druhou polovinou nádivky. Vložíme do trouby předem vyhřáté na teplotu 180 °C, ve které nádivku pečeme 30-40 minut. Nádivku podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými brambory.
Další jídla:
Kuřecí salát s majonézou podáváme s pečivem.
Nádivka do kuřete které poté upečeme.
Játrová omáčka s rýží kterou uvaříme dle návodu.
Bramborový salát dáme odležet.
Vepřové maso se zeleninou podáváme s vhodnou přílohou.
Hovězí maso na celeru s omáčkou.
Dietní kuřecí salát s kopřivami.
Velikonoční nádivka s kopřivami kterou podáváme nakrájenou na plátky.
Kuřecí salát s broskví podáváme s pečivem.
Marinované kuře podáváme s rýží nebo bramborem.
Houbová omáčka se smetanou dochucená cukrem, solí a citronovou šťávou.
Kuře s nádivkou
Recept, podle kterého je hračka připravit jídlo velikonoční nádivka z kuřecího a uzeného masa.