Recepty > polévky > vegetariánská fazolačka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
200 g bílých fazolí, 2 mrkve, 1 cibule, 250 g brambor, 40 g tuku, 40 g hladké mouky, 0,25 litru mléka, sůl, špetka cukru, pepř, tymián, 1 lžíce octa, stroužek česneku
Recept na přípravu:
Den předem si namočíme fazole, druhý den slijeme, doplníme čerstvou vodu (1,25 litru), přidáme nakrájenou mrkev, cibuli, brambory a vaříme do měkka. Prolisujeme. Z tuku a mouky připravíme jíšku, zředíme mlékem, rozmícháme a přidáme do polévky. Nakonec dochutíme solí, cukrem, kořením, octem, česnekem a 20 minut povaříme.
Další recepty:
Bramboračka s houbami a kmínem.
Zelňačka s klobásou ke které můžeme přidat cukr.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Rajčatová česnečka s osmaženými kostičkami chleba.
Boršč s cuketou necháme povařit.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s bramborem.
Zelňačka s uzeným masem na drobné kostičky.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky do kterého vmícháme nasekanou petrželku.
Mrkvová polévka s rýží a smetanou rozmíchanou s vaječným žloutkem.
Hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.
Polévka cibulačka se sýrem a utřeným česnekem.
Drůbeží vývar
Ochutnejte recept vegetariánská fazolačka.