Recepty > vegetariánské > vegan zelňačka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
2 cibule, 3 lžíce oleje, 2 lžíce mleté sladké papriky, 200 g kysaného zelí (vymačkaného), 3 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, 1,2 litru zeleninového vývaru, 300 ml ovesného mléka, 60 g celozrnné mouky, 2 středně velké brambory, polovina hrnku lahůdkového droždí, 3 lžíce sojové omáčky, polovina hrnku šťávy z kysaného zelí
Postup přípravy:
Nadrobno porájenou cibuli osmahneme na rozpáleném oleji dozlatova. Přisypeme mletou papriku a ještě minutu restujeme. Přidáme zelí, bobkový list a nové koření a zalijeme vývarem. Vaříme 30 minut pod pokličkou, až je zelí téměř měkké. Mouku rozkvedláme v ovesném mléku, brambory nakrájíme na kostičky, obé přidáme do zelňačky a vaříme do změknutí brambor. Přestaneme vařit, dochutíme sojovou omáčkou a lahůdkovým droždím a přilijeme šťávu ze zelí. Vegan zelňačku podáváme s pečivem.
Další recepty:
Houbové knedlíčky do polévky se strouhankou.
Chlebová polévka s vajíčkem.
Zelňačka bez masa s bylinkami a osmaženou houskou.
Knedlíčky z pohanky podáváme k omáčkám.
Tempeh na medu pokapeme několika kapkami sojové omáčky.
Tvarohová pomazánka s koprem pokapaná citronem.
Tempeh s bulgurem chvilku podusíme.
Recept na sojové mléko z bobů.
Tempeh smažený se zelím podáváme s rýží jako přílohou.
Dušené žampiony s bambusem za stálého míchání krátce podusíme.
Zapečené houby s hermelínem zapečeme při teplotě 200 °C.
Zelné závitky ke kterým přidáme na každou porci lžíci kysané smetany.
Pomazánka z tofu pro namazání na chleba.
Zelné závitky bez masa
Dozvíte se zde, jak se připravují vegan zelňačka.