Recepty > polévky > vánoční houbová polévka z hřibů
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g sušených nebo čerstvých hřibů, kmín, podravka, hladká mouka, olej, smetana
Recept na přípravu:
Hřiby namočíme zhruba na 2 až 2,5 hodiny. Poté scedíme, do hrnce dáme novou vodu a hřiby vaříme, přidáme kmín a podravku. Polévku zahustíme světlou jíškou, přidáme smetanu a na závěr osolíme.
Další recepty:
Sedmihradské zelí 20 minut zapékáme.
Fazolačka s uzeným masem a brambory.
Zeleninová polévka se svítkem nakrájeným na kolečka.
Staročeská zelňačka ze zelí.
Hovězí Eintopf se zeleninou.
Houbová polévka se smetanou ozdobená petrželí.
Jemná brokolicová polévka ke které přidáme šlehačku pro zjemnění chuti.
Hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.
Rybí polévka z pstruha s osmaženou žemlí.
Zelňačka s klobásou do které můžeme přidat cukr.
Zelňačka s fazolemi kterou přilijeme šlehačkou.
Hovězí maso s křenem z pasty.
Babiččina zelňačka s rozšťouchanými brambory.
Kmínová polévka
Vánoční houbová polévka z hřibů přináší na české talíře svoji chuť.