Recepty

Recepty > polévky > vánoční houbová polévka z hřibů

Vánoční houbová polévka z hřibů recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

500 g sušených nebo čerstvých hřibů, kmín, podravka, hladká mouka, olej, smetana

Recept na přípravu:

Hřiby namočíme zhruba na 2 až 2,5 hodiny. Poté scedíme, do hrnce dáme novou vodu a hřiby vaříme, přidáme kmín a podravku. Polévku zahustíme světlou jíškou, přidáme smetanu a na závěr osolíme.

Další recepty:
Sedmihradské zelí 20 minut zapékáme.
Fazolačka s uzeným masem a brambory.
Zeleninová polévka se svítkem nakrájeným na kolečka.
Staročeská zelňačka ze zelí.
Hovězí Eintopf se zeleninou.
Houbová polévka se smetanou ozdobená petrželí.
Jemná brokolicová polévka ke které přidáme šlehačku pro zjemnění chuti.
Hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.
Rybí polévka z pstruha s osmaženou žemlí.
Zelňačka s klobásou do které můžeme přidat cukr.
Zelňačka s fazolemi kterou přilijeme šlehačkou.
Hovězí maso s křenem z pasty.
Babiččina zelňačka s rozšťouchanými brambory.
Kmínová polévka

Recepty
Motto

Vánoční houbová polévka z hřibů přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.