Recepty > polévky > ukrajinský boršč z hovězího masa a bílého zelí
Suroviny potřebné pro přípravu:
200-300 g hovězího masa, 1 mrkev, kousek celeru a petržele, 100 g červené řepy, 30 g másla, 5 lžic rajčatového protlaku, 1 cibule, 10 gramů hladké mouky, 200 g brambor, 200 g bílého zelí, 1/2 bobkového listu, 2 rajčata, 2 dl kysané smetany, 1/2 stroužku česneku, ocet, pažitka, sůl, 1 litr vody, pepř
Recept na přípravu:
Maso zalijeme horkou osolenou vodou a uvaříme doměkka. Očištěnou kořenovou zeleninu a červenou řepu nakrájíme na nudličky. Červenou řepu, rajčatový protlak a ocet podusíme na polovině dávky z trochou másla s trochou vývaru z masa. Kořenovou zeleninu a jemně nakrájenou cibuli osmažíme na zbytku másla, poprášíme moukou, zalijeme vývarem z masa, přidáme brambory nakrájené na kostičky, na hrubo nakrájené zelí, bobkový list, pepř a uvaříme do měkka. Nakonec přidáme červenou řepu s protlakem, maso nakrájené na kostičky, utřený česnek, nakrájená rajčata a krátce povaříme. Při podání na každou porci polévky vložíme trochu kysané smetany a posypeme jí drobně nakrájenou pažitkou nebo petrželkou.
Další recepty:
Bramborový guláš se salámem vaříme, dokud nejsou brambory měkké.
Tradiční boršč je ozdobený zakysanou smetanou.
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Gulášovka s párkem a bramborem.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Kotlíková gulášová polévka ze všeho, co dama najdeme.
Ukrajinský boršč bez masa podáváme se zakysanou smetanou.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Pórková polévka s vajíčkem ozdobená nadrobno nasekanou petrželkou.
Pravý ruský boršč dochutíme octem a solí.
Rychlá gulášová zelňačka zalitá smetanou.
Hovězí vývar s houbami ozdobíme drobně posekanou petrželkou.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky ze strouhanky.
Pravý ukrajinský boršč
Ukrajinský boršč z hovězího masa a bílého zelí přináší na talíře svoji chuť.