Recepty > polévky > toskánská rajská polévka ze sáčku
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, 250g sterilizovaných paprik, 1 sáček instantní rajské polévky, 250 ml mléka, 2 hrsti nasekaných oregánových lístků, 2 lžičky balzamikového octa, 50g balkánského sýra
Recept na přípravu:
Olivový olej rozpalte v hrnci a osmahněte na něm na tenké plátky nakrájený česnek a nasekané papriky. Instantní polévku rozmíchejte v mléce a podle návodu na obalu dolijte vodou. Přelijte do hrnce s česnekem a paprikami. Přiklopené přiveďte k varu a vařte 7 až 10 minut. Vmíchejte oregáno a balzamikový ocet, okořeňte solí a pepřem a ještě chvíli povařte. Rozdělte na jednotlivé porce, ozdobte balkánským sýrem a oregánem, případně čerstvě namletým pepřem.
Další recepty:
Pikantní zelňačka s kelímkem smetany.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí hub.
Toskánská cibulačka podle italského receptu.
Smetanová polévka s houbami a zelenou pažitkou.
Cibulačka z červené cibule kterou podáváme se zapečenými sýrovými toustíky.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky které zavaříme.
Španělská česnečka z osmahnutého česneku.
Kuře pečené na kysaném zelí - pekáček vymastíme.
Bramborová česnečka brambory nakrájíme na kostičky...
Rajčatová česnečka s osmaženými kostičkami chleba.
Rajčatová polévka se sýrem který podávejte zvlášť.
Toskánská Minestrone se podává ozdobená hoblinkami italského sýru parmezán.
Špenátová polévka z mraženého špenátu kterou nakonec zjemníme smetanou a rozmíchaným žloutkem.
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Toskánská rajská polévka ze sáčku má své chuťové kouzlo.