Recepty > polévky > tortilová polévka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
Velké pastilla chile, bez stonku a odseměnené, 1 plechovka rajčat, 2 lžíce oleje, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 2 litry kuřecího vývaru, 750g kuřecích prsou, sůl, 1 avokádo, 1 1/2 hrnku mexického sýra (chihuahua, quesadilla, asadero, pokud nemáme, stačí mozarella), 4 hrnky tortilových nudliček
Recept na přípravu:
Chile zprudka osmahneme nad plamenem, až začne vonět. Na rozehřátém oleji osmahneme dozlatova cibuli a česnek, vybereme drátěnou naběračkou z oleje a společně s na kousky nalámaným chile a rajčaty se šťávou vložíme do mixéru a vše rozmixujeme do hladka. Poté vše vraťíme na olej do pánve a necháme zredukovat na hustotu rajského protlaku, nalijeme do vroucího bujónu a povaříme. Nakonec do toho přihodíme kuřecí maso nakrájené na 1 1/2 cm velké kostičky a necháme povařit.
Do talíře či misky poklademe na dno na kostičky nakrájené avokádo, sýr a tortilové nudličky (Kukuřičné tortily nakrájíme na proužky a osmahneme na oleji, jen trochu, do ztvrdnutí) a vše zalijeme horkou polévkou.
Podáváme s limetkami.
Další recepty:
Zelňačka s uzeným masem - kysané zelí překrájíme...
Krémová bramboračka se šlehačkou.
Smetanová omáčka - zeleninu nakrájíme na plátky...
Drůbeží vývar připravíme z koster a drůbků.
Smetanová brokolicová polévka z bujonu.
Babiččina bramboračka s květákem.
Polévka z růžičkové kapusty - do osolené vroucí vody vložíme růžičkovou kapustu...
Zelňačka s klobásou a kyselou smetanou a zelím.
Cuketová polévka s brambory z bujonu.
Bramboračka s uzeninou.
Cuketová polévka
Ochutnejte recept tortilová polévka.