Recepty

Recepty > polévky > tmavá zabijačková polévka

Tmavá zabijačková polévka recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

vývar po uvaření zabijačkových spacialit, 1-2 jelítka nebo stejné množství kroupového prejtu

Recept na přípravu:

Přidáním kroupového jelítkového prejtu do části vývaru zbylého po uavření jaternic, jelítek a tlačenek vznikne polévka. Vaříme až do ztmavnutí krve, pak podle potřeby dochutíme solí, majoránkou, popřípadě utřeným česnekem. Poměr prejtu a vývaru volíme podle našeho individuálního vkusu. Zabíjačková tmavá polévka se podává horká, můžeme přikusovat chléb.

Další recepty:
Jihočeská bramboračka kterou dochutíme octem.
Rajská polévka s rýží předem uvařenou.
Hovězí guláš na červeném víně chutná houskovým knedlíkem.
Tradiční boršč podáváme ozdobený zakysanou smetanou.
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou.
Boloňské špagety s mletým masem posypeme strouhaným sýrem.
Fazolačka na kyselo kterou přikyselíme octem.
Kulajda s houbami a koprem který přidáme najemno nasekaný.
Rychlá gulášová zelňačka kterou podáváme ještě teplou.
Bramboračka se sušenými houbami a vymačkaným stroužkem česneku.
Zabijačková polévka s nadrobno nasekanou petrželkou.
Polévka z červené čočky a rajčat vařená do změknutí čočky.
Gulášová polévka z mletého masa dochucená polévkovým kořením.
Španělská polévka gazpacho

Recepty
Motto

Tmavá zabijačková polévka přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.