Recepty > omáčky > thajská ostrá chilli omáčka se zázvorem a česnekem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
125 ml vody, 750 ml octa 5%, 125 ml rybí omáčky, 3 lžíce cukru, 1 lžička soli, 1 kg malých čerstvých chilli papricek, 4 lžíce nakrájeného oloupaného česneku, 4 lžíce plátků oloupaného zázvoru, 4 lžíce nakrájeného koriandru i s kořeny
Jak připravit tento recept:
Do hrnce nalijeme vodu, ocet, rybí omáčku, cukr a sůl, přivedeme k varu, odstraníme ze sporáku a necháme zchládnout. V robotu rozsekáme chilli papričky, česnek, zázvor a koriandr. Tuto směs vmícháme do octového základu.
Chilli omáčku naplníme do vypařených sklenic s těsně přiléhajícím víčkem.
Další recepty:
Dýňová polévka se zázvorem posypaná nalámanými slanými sušenkami
Kuřecí srdíčka na smetaně která krátce prohřejeme.
Cibulová omáčka kterou podáváme s knedlíky nebo těstovinami.
Pikantní kuřecí placičky smažíme na oleji.
Smetanová omáčka na těstoviny s lusky.
Omelety s kuřecím masem podáváme s bramborovou kaší.
Chilli con carne krátce prohřejeme.
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Thajská kokosová polévka s nasekaným koriandrem.
Bramborový guláš se salámem vaříme, dokud nejsou brambory měkké.
Smaženice z žampionů s vajíčkem.
Domácí tatarka do které přidáme sardelovou pastu.
Mexická tortila s kuřecím masem a na kousky nakrájenými rajčaty.
Chilli omáčka
Dozvíte se zde, jak se připravuje thajská ostrá chilli omáčka se zázvorem a česnekem a recept na přípravu.