Recepty

Recepty > kuře > tatranské kuře

Tatranské kuře

Potřebné suroviny:

1 kuře
1 cibule
200 g žampionů
1 pórek
150 g sýru eidam
solamyl
vepřová šťáva
olej
sůl
3 rajčata
petrželová nať
bramborákové těsto
anglická slanina

Postup přípravy:

Kuře vykostíme a bez kůže nakrájíme na drobné kousky, smícháme se solí a solamylem a na rozpáleném oleji opečeme. Přidáme na plátky nakrájené žampiony, orestujeme, zasypeme drobně pokrájenou cibulí a pórkem a podusíme. Z bramborákového těsta vyrobíme malé bramboráčky. Bramboráčky vložíme do zapékací misky, posypeme masem, přikryjeme plátkem slaniny, zasypeme sýrem a krátce zapečeme. Podáváme zdobené petrželkou a rajčaty.

Další jídla:
Pečené kuře na žampionech v troubě zapečeme.
Staročeská česnečka s kmínovým chlebem.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Slepice pečená na slanině a cibuli podávaná s noky, rýží nebo knedlíky.
Kuře pečené na zelí podáváme s bramborovými knedlíky.
Kachna pečená na pomerančích s bramborovou kaší.
Pečená kachna s houskovým knedlíkem a červeným zelím.
Kuřecí špízy v alobalu s bramborovými hranolky.
Hovězí guláš na červeném víně zahustíme moukou nebo chlebovou střídkou.
Kuřecí kebab recept na doma připravený.
Kuřecí maso na kari podáváme s rýží.
Plněné kuřecí řízky podáváme s vařenými brambory.
Pečená husí stehna recept

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla tatranské kuře přináší na talíř inspiraci.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.