Recepty

Recepty > polévky > sýrová polévka ze staré Anglie

Sýrová polévka ze staré Anglie

Suroviny potřebné pro přípravu:

60 g másla, 60 g hladké mouky, 400 ml kuřecího vývaru, 300 ml mléka, 2 nastrouhané mrkve, 200 g nastrouhaného čedaru, sůl, čerstvě umletý černý pepř

Recept na přípravu:

Ve velkém hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a za stálého míchání ji zahříváme asi minutu. Potom hrnec odstavíme a do světlé jíšky postupně vmícháme kuřecí vývar a mléko. Poté hrnec vrátíme na oheň, polévku přivedeme za stálého míchání povaříme 3-4 minuty do zhoustnutí. Přidáme nastrouhanou mrkev a povaříme ji 3 minuty, poté vmícháme nastrouhaný sýr. Když se sýr roztaví, polévku osolíme a opepříme. Rozdělíme do nahřátých misek a ihned podáváme s křupavým pečivem.

Další recepty:
Pikantní kuřecí stehýnka podáváme s chlebem.
Rybí ucha z kousků vařené ryby.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Staročeská bramboračka chuťově doplněná petrželkou.
Smetanová omáčka na těstoviny ze slaniny a fazolových lusků.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Hovězí plátky na houbách naklepeme, ochutíme a osmahneme.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky které zahustíme strouhankou.
Pikantní zelňačka a brambory.
Mrkvová polévka s rýží kterou zjemníme smetanou se žloutkem.
Bramboračka s houbami ze dvou brambor.
Krémová bramboračka do které vmícháme šlehačku.
Rajská polévka s rýží kterou posypeme nasekanou petrželkou.
Sýrová omáčka s česnekem a těstoviny

Recepty
Motto

Sýrová polévka ze staré Anglie má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.