Recepty > polévky > sýrová polévka doplněná špenátem
Suroviny potřebné pro přípravu:
50 g másla, 150 g smetanového sýra, 150 g špenátu, 2 stroužky česneku, cibule, kelímek sladké smetany, lžička polévkového koření Harmonie Chuti, Zeleninový bujon, muškátový květ, sušený libeček, bílá houska, sůl
Recept na přípravu:
Na másle orestujeme najemno pokrájenou cibulku a česnek, přidáme špenát, zalijeme vodou a přidáme 2 kostky Zlatého Zeleninového bujónu, mírně osolíme (opatrně dle potřeby protože i Zeleninový bujón a Harmonie chuti obsahují sůl), přidáme muškátový květ a za stálého míchání zavaříme. Na mírném ohni vaříme cca 5 minut, mezitím si rozšleháme smetanu se sýrem a tuto směs zašleháme do polévky. Polévku dochutíme libečkem a Harmonií chuti. Když je polévka povařená, podáváme spolu s nudličkami housky, které jsme v troubě osmažili dokřupava.
Další recepty:
Brynzová polévka z tohoto sýra.
Španělská kuchyně je různorodá.
Zimní minestrone podáváme s pečivem.
Srbská čorba ze zeleniny, masa a brambor.
Fazolová čorba kterou okyselíme citronovou šťávou.
Španělská česnečka ke které přidáme osmažené kostičky bagety.
Koprová polévka s houbami kterou okyselíme octem.
Selská bramboračka s uzeným masem a zelenou petrželku.
Selská bramborová polévka doplňují ji vaječné nočky.
Srbské brambory posypeme strouhaným sýrem.
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Rajčatová polévka s bazalkou a šlehačkou.
Italské těstoviny se špenátem dochutíme smetanou.
Sýrová polévka se zeleninou
Sýrová polévka doplněná špenátem má své chuťové kouzlo.