Recepty

Recepty > omáčky > svíčková z králíka pečená v troubě

Svíčková z králíka pečená v troubě

Suroviny potřebné pro přípravu:

4 mrkve, 1 lžíce soli, 5 kuliček nového koření, 2 lžíce cukru, 400 ml smetany, 5 kuliček jalovce, 2 lžíce másla, 600 ml vody, 8 kuliček černého pepře, 2 lžíce oleje, 3 bobkové listy, 3 cibule, 3 petržele, 1 lžička soli, 1 lžička sušeného tymiánu, 120 g slaniny, 1 celer, 1 králík, 400 ml octa

Jak připravit tento recept:

Nejdříve naporcujeme králíka, prošpikujeme a dáme stranou. Zeleninu očistíme. Na lák nakrájíme kořenovou zeleninu a cibuli. Vložíme do hrnce, zalijeme octem smíchaným s vodou a přidáme koření. 8 minut vaříme a necháme vychladnout. Králíka přidáme do hrnce a zalijeme lákem tak, aby byl ponořený a uložíme na 3 až 4 dny v chladu. Potom lák scedíme, maso osušíme a zprudka opečeme na másle, aby se maso zatáhlo. Maso obložíme zeleninou a kořením z láku a dáme péci do trouby na 190 °C asi 30 minut. Králíka podlijeme horkou vodou a pečeme 2 hodiny, až maso jde od kosti. Zeleninu rozmixujeme a přivedeme do varu. Zašleháme smetanu, promícháme a dochutíme cukrem a solí. Maso můžeme vykostit.

Svíčkovou z králíka podáváme s knedlíky.

Další recepty:
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Tatarka z majolky dochucená solí a pepřem.
Svíčková z králíka se zeleninou.
Tatarka z cukety vše rozmixujeme dohladka.
Chilli con carne krátce prohřejeme.
Kuřecí srdíčka na smetaně která krátce prohřejeme.
Svíčková omáčka na smetaně kterou podáváme s kynutým knedlíkem.
Tatarka z jogurtu kterou dobře promícháme.
Boloňské špagety na které přidáme tymián a bazalku.
Kuřecí kapsa se žampiony vaříme 5 minut.
Svíčková z králíka halali do které můžeme přidat šťávu z citronu.
Tatarka z kysané smetany, okurky a hořčice.
Smetanová koprová omáčka s koprem a žloutkem.
Králík na smetaně recept

Recepty
Motto

Dozvíte se zde, jak se připravuje svíčková z králíka pečená v troubě a recept na přípravu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.