Recepty > vepřové maso > sulc bez česneku
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
Na 1 formu srnčího hřbetu nebo několik malých formiček:
2-3 vepřové nožičky, 350 g vepřové plece s kůží (kolínka), sůl, 6 kuliček celého pepře, 4 kuličky nového koření, 1 bobkový list, 150 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 1 menší cibule, asi 50 ml octa na dochucení, mletý pepř
Postup přípravy:
Vepřové nožičky a maso omyjeme, vložíme do hrnce (nejlépe Papinova tlakového hrnce), zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme koření a uvedeme do varu. Vaříme mírným varem do změknutí masa, během vaření odstraňujeme z povrchu tuk a pěnu, vaříme-li v Papinově tlakovém hrnci, tuk odstraníme až po uvaření. Před koncem varu přidáme očištěnou, na větší kusy překrájenou kořenovou zeleninu, přepůlenou cibuli a ocet a dovaříme doměkka. Uvařené maso a zeleninu vyjmeme z vývaru do mísy a necháme chvíli zchladnout. Vývar přecedíme, necháme ustát a z povrchu sebereme naběračkou veškerý tuk.
Maso nakrájíme nadrobno, kořenovou zeleninu na drobné kostičky a v míse promícháme s vývarem. Podle chuti opepříme, případně dosolíme. Směs naběračkou nalijeme do formy na srnčí hřbet nebo malých formiček. Necháme vychladnout a poté ztuhnout v lednici. Sulc vyklopíme z formy (jde to lépe, když dno formy na chvíli ponoříme do teplé vody).
Sulc podáváme s cibulí a octem.
Další recepty:
vepřové panenky v županu, chilli con carne, zabijačkový guláš, vepřové kotlety, burritos con espinaca, segedínský guláš, vepřová bašta s kari omáčkou, maďarský guláš s bramborem, bůček se zelím, roláda z mletého bůčku, chilská kýta, řízky na zelenině Moravanka, katův šleh, obrácené vepřové řízky, zastlané kotlety
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.