Recepty

Recepty > polévky > studená rajská polévka ze Španělska

Studená rajská polévka ze Španělska

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 kg dobře vyzrálých rajčat, 1 velká cibule, sůl, mletý pepř, cukr, půl skleničky červeného vína, 2-3 stroužky česneku, mletá paprika, 1 lžička oleje, 1 menší salátová okurka, 8 černých oliv, petrželka

Recept na přípravu:

Rajčata spaříme, oloupáme a rozmixujeme. Přidáme nastrouhanou cibuli, sůl, pepř, cukr a zředíme vínem. Do mísy dáme prolisovaný česnek, špetku papriky, promícháme a po kapkách vmícháme olej. Přilijeme rozmixovaná rajčata, přidáme na hrubší nudličky nastrouhanou okurku a vypeckované, na plátky nakrájené olivy. Promícháme a dobře vychladíme. Při podávání doplníme petrželkou.

Další recepty:
Chřestový krém nakonec krátce povaříme.
Domácí gulášová polévka z mletého masa dochucená polévkovým kořením.
Selská bramboračka s uzeným masem a zelenou petrželku.
Bramboračka na másle s hrstí hub.
Špenátová polévka se žampiony zalitá vychlazeným vývarem.
Vynikající rajská omáčka kterou doředíme vývarem.
Bylinková majonéza ze šalotky, žloutků a oleje.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky dochucená vegetou.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí brambor.
Vichyssoise krém podáváme studený.
Studená rajská polévka ozdobená lístky bazalky.
Francouzská bramboračka s pažitkou.
Rajská omáčka s hovězím masem z protlaku.
Jáhlová polévka

Recepty
Motto

Studená rajská polévka ze Španělska má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.