Recepty > polévky > studená rajská polévka ze Španělska
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 kg dobře vyzrálých rajčat, 1 velká cibule, sůl, mletý pepř, cukr, půl skleničky červeného vína, 2-3 stroužky česneku, mletá paprika, 1 lžička oleje, 1 menší salátová okurka, 8 černých oliv, petrželka
Recept na přípravu:
Rajčata spaříme, oloupáme a rozmixujeme. Přidáme nastrouhanou cibuli, sůl, pepř, cukr a zředíme vínem. Do mísy dáme prolisovaný česnek, špetku papriky, promícháme a po kapkách vmícháme olej. Přilijeme rozmixovaná rajčata, přidáme na hrubší nudličky nastrouhanou okurku a vypeckované, na plátky nakrájené olivy. Promícháme a dobře vychladíme. Při podávání doplníme petrželkou.
Další recepty:
Chřestový krém nakonec krátce povaříme.
Domácí gulášová polévka z mletého masa dochucená polévkovým kořením.
Selská bramboračka s uzeným masem a zelenou petrželku.
Bramboračka na másle s hrstí hub.
Špenátová polévka se žampiony zalitá vychlazeným vývarem.
Vynikající rajská omáčka kterou doředíme vývarem.
Bylinková majonéza ze šalotky, žloutků a oleje.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky dochucená vegetou.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí brambor.
Vichyssoise krém podáváme studený.
Studená rajská polévka ozdobená lístky bazalky.
Francouzská bramboračka s pažitkou.
Rajská omáčka s hovězím masem z protlaku.
Jáhlová polévka
Studená rajská polévka ze Španělska má své chuťové kouzlo.