Recepty > polévky > studená rajská polévka s limetkou
Suroviny potřebné pro přípravu:
700 g dobře vyzrálých rajčat, 1,5 lžičky Worcestershire omáčky, sůl, 1 lžíce nejlepšího olivového oleje, šťáva ze 2 limetek, několik kapek Tabasco omáčky, 1 lžíce kečupu, listy máty a čerstvé bylinky na ozdobu
Recept na přípravu:
Rajčata rozkrojíme na poloviny, vymačkáme šťávu a semínka. Do mixéru vložíme rajčata, Worcestershire omáčku, sůl a rozmixujeme. Přidáme olej, šťávu ze 2 limetek, Tabasko omáčku, kečup a rozmixujeme. Propasírujeme přes jemné síto do mísy a necháme vychladit.
Další recepty:
Bramboračka na másle s hrstí hub.
Špenátová polévka se žampiony zalitá vychlazeným vývarem.
Vynikající rajská omáčka kterou doředíme vývarem.
Bylinková majonéza ze šalotky, žloutků a oleje.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky dochucená vegetou.
Chřestový krém nakonec krátce povaříme.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí brambor.
Vichyssoise krém podáváme studený.
Studená rajská polévka ozdobená lístky bazalky.
Francouzská bramboračka s pažitkou.
Rajská omáčka s hovězím masem z protlaku.
Domácí gulášová polévka z mletého masa dochucená polévkovým kořením.
Selská bramboračka s uzeným masem a zelenou petrželku.
Jáhlová polévka
Studená rajská polévka s limetkou má své chuťové kouzlo.