Recepty > polévky > studená rajčatová polévka s cuketou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
4 rajčata, polovina menší cukety, kostka masoxu, špetka pepře, dvě špetky rozmarýnu, 1 cibule, kousek slaniny
Recept na přípravu:
Cuketu nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce, přidáme pokrájená rajčata, masox a půl hrnku vody. Vaříme do změknutí, rozmixujeme ponorným mixérem a dochutíme pepřem a rozmarýnem. Ještě chvilku povaříme a dáme chladit. Mezitím si osmahneme cibulku a na nudličky nakrájenou slaninu. Vychladlou polévku podáváme dozdobenou naklíčenými mungo fazolkami a osmaženou cibulkou se slaninou.
Další recepty:
Zeleninová polévka z mražené zeleniny.
Rybízové řezy - žloutky ušleháme s cukrem...
Kuřecí vývar s noky z vajíčka a krupičky.
Česnečka se sýrovými knedlíčky - nejprve si připravíme vývar...
Rybízová polévka - rybíz pomačkáme, přes sítko propasírujeme...
Zelňačka na jejíž přípravu použijeme sklenici sterilovaného zelí.
Italská rajčatová omáčka na kterou použijeme masitá rajčata.
Minestrone je italský recept.
Česnečka z pěti stroužků.
Slepičí vývar připravíme z celé slepice.
Rychlá rajčatová polévka
Ochutnejte recept studená rajčatová polévka s cuketou.