Recepty

Recepty > polévky > studená pórková polévka

Studená pórková polévka

Suroviny potřebné pro přípravu:

30 g másla, 3 porky, celerová nať, 150 g brambor, 1 litr vývaru, sůl, pepř, 100 ml sladké smetany, 2,5 lžíce šlehačky, lžíce pažitky

Recept na přípravu:

Ve velkém hrnci rozpustíme máslo, přidáme na tenká kolečka nakrájené pórky, celer a přikryté dusíme 15 minut. Potom vložíme na kostky nakrájené brambory, polévku osolíme, okořeníme a vaříme ještě 15 minut. Do rozmixované vmícháme sladkou smetanu a necháme chladit. Polévku podáváme studenou s kopečkem šlehačky a posypanou pažitkou.

Další recepty:
Cuketová omáčka na špagety.
Selská bramboračka s uzeným masem a zelenou petrželku.
Asijské křupavé kuře podáváme s bramborovou kaší a zeleninou.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí brambor.
Domácí gulášová polévka z mletého masa dochucená polévkovým kořením.
Bylinková majonéza ze šalotky, žloutků a oleje.
Francouzská bramboračka s pažitkou.
Vichyssoise krém podáváme studený.
Polévka ze zvěřiny na kterou použijeme odřezky a kosti.
Bramboračka na másle s hrstí hub.
Rybí polévka s houbami podáváme ji s opečeným pečivem.
Rajčatová polévka s bazalkou a šlehačkou.
Španělská česnečka ke které přidáme osmažené kostičky bagety.
Pórková polévka s vajíčkem

Recepty
Motto

Studená pórková polévka má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.