Recepty > polévky > studená polévka z jahod
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
100 g másla, 2 lžíce hladké mouky, 500 ml mléka, 250 ml šlehačky, 250 g jahod, 2 lžíce cukru krystal, 100 ml bílého vína
Recept na přípravu:
Z másla a mouky si vytvoříme jíšku, kterou zalijeme mlékem, vmícháme nakrájené jahody a 5-10 minut povaříme. Poté necháme vychladit, vložíme do mixéru, rozmixujeme přidáme šlehačku a víno a necháme vychladnout. Podáváme studené.
Další recepty:
Houbová polévka z čerstvých hub.
Mascarpone krém je připraven z italského sýra.
Cibulačka kterou ozdobíme petrželkou.
Krémová žampionová polévka - nakrájené žampiony osmažíme na másle...
Žampionový krém s mlékem nebo smetanou, které mu dají sametovou chuť.
Koprová kulajda - brambory nakrájíme na kostičky...
Hovězí maso na celeru odáváme s rýží, bramborem nebo bramborovým knedlíkem.
Sójová sekaná na jejíž přípravu použijeme sojový granulát.
Chřestová omáčka - chřest uvaříme v osolené vodě...
Krémová zelňačka s drceným česnekem.
Polévka z celeru
Ochutnejte recept studená polévka z jahod.