Recepty

Recepty > polévky > studená polévka gaspacha

Studená polévka gaspacha

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 kg rajčat, okurka, zelená paprika, toustový chléb, kuřecí vývar, sůl, pepř, vinny ocet, tabasco, česnek

Recept na přípravu:

Rajčata nařízneme a dáme na okamžik do vroucí vody potom je prudce zchladíme a oloupeme. Okurku oloupeme a spolu s rajčaty nakrájíme na drobné kousky. Stejně nakrájíme i zelenou papriku. Chléb nakrájíme také na kousky a namočíme do části vývaru. Vše dáme do mísy a dochutíme prolisovaným česnekem, solí, pepřem, tabascem a kapkou vinného octa. Vše potom rozmixujeme a dáme vychladit do ledničky.

Další recepty:
Bramboračka na kyselo kterou dochutíme octem.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená.
Silná česnečka s nastrouhaným sýrem.
Zelňačka s uzeným masem do které přidáme prolisovaný česnek.
Zeleninová polévka s kukuřicí a rajčaty kterou na závěr posypeme koriandrem.
Drožďová polévka se zeleninou a kapáním.
Francouzská cibulačka se sýrem a bagetou.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem.
Čínská slepičí polévka do které přidáme feferonku.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Houbová omáčka se zakysanou smetanou podávaná s knedlíky.
Studená polévka Gaspacho Voyta

Recepty
Motto

Studená polévka gaspacha má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.