Recepty > polévky > studená broskvová polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
750 ml vody, 450 g broskví, 30 g másla, 30 g hladké mouky, 250 ml sladké smetany, 100 ml červeného vína, 50 g přírodního cukru, citronová šťáva
Recept na přípravu:
Omyté broskve krátce povaříme v oslazené vodě doměkka. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z broskví, smetanou a 5 minut povaříme. Poté přidáme oloupané a na kostky nakrájené broskve, víno a podle chutě citrónovou šťávu. Necháme 2 hodiny odležet v leddničce.
Další recepty:
Dršťkovka z hlívy ústřičné.
Rajská omáčka s hovězím masem z protlaku.
Vichyssoise krém podáváme studený.
Bramboračka na másle s hrstí hub.
Studená rajská polévka ozdobená lístky bazalky.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí brambor.
Zapečená bramborová kaše s dušenou zeleninou.
Bramborová česnečka s kořením.
Bylinková majonéza ze šalotky, žloutků a oleje.
Francouzská bramboračka s pažitkou.
Domácí gulášová polévka z mletého masa dochucená polévkovým kořením.
Špenátová polévka se žampiony zalitá vychlazeným vývarem.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky dochucená vegetou.
Dršťkovka z ovesných vloček
Studená broskvová polévka má své chuťové kouzlo.