Recepty

Recepty > kachna > staročeská kachna

Recept - Staročeská kachna

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

kachna, sůl, kmín, 500 g kysaného zelí, 2 větší cibule, 2 dl bílého vína, kodle individuální chuti cukr

Postup přípravy pokrmu staročeská kachna:

Očištěnou kachnu osolíme, vložíme do pekáčku, posypeme kmínem, podlijeme vodou a v předem vyhřátí troubě upečeme doměkka (po dobu přibližně 1,5 hodiny). Během pečení kachnu ve čtvrthodinových intervalech podléváme a poléváme vypečenou šťávou. V polovině pečení odebereme z pekáčku trochu vypečeného sádla, na kterém osmahneme nadrobno pokrájené cibule. K osmahnuté cibulce přidáme zelí a podlijeme vínem (případně dosladíme cukrem dle individuální chuti). Vše krátce podusíme. Kachnu vyjmeme z pekáče a naporcujeme. Dušené zelí klademe na dno pekáče a na vrstvu zelí položíme naporcovanou kachnu. Vrátíme do trouby a dopečeme při průběžném polévání výpekem, dokud zelí nezměkne.

Další recepty:
kachna Jüan-pao vnáší do jídla orientální chutě, pečená kachna je oblíbený recept, kachní prsa s muškátovo-zázvorovou omáčkou na čočkovém ragú, kachna na medu má lahodnou chuť, kuře na zelí, ryby nakládané na kyselo, játrová omáčka recept na přípravu

Recepty
Staročeská kachna

Recept, podle kterého připravíte pokrm staročeská kachna.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.