Recepty > kachna > staročeská kachna
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
kachna, sůl, kmín, 500 g kysaného zelí, 2 větší cibule, 2 dl bílého vína, kodle individuální chuti cukr
Postup přípravy pokrmu staročeská kachna:
Očištěnou kachnu osolíme, vložíme do pekáčku, posypeme kmínem, podlijeme vodou a v předem vyhřátí troubě upečeme doměkka (po dobu přibližně 1,5 hodiny). Během pečení kachnu ve čtvrthodinových intervalech podléváme a poléváme vypečenou šťávou. V polovině pečení odebereme z pekáčku trochu vypečeného sádla, na kterém osmahneme nadrobno pokrájené cibule. K osmahnuté cibulce přidáme zelí a podlijeme vínem (případně dosladíme cukrem dle individuální chuti). Vše krátce podusíme. Kachnu vyjmeme z pekáče a naporcujeme. Dušené zelí klademe na dno pekáče a na vrstvu zelí položíme naporcovanou kachnu. Vrátíme do trouby a dopečeme při průběžném polévání výpekem, dokud zelí nezměkne.
Další recepty:
kachna Jüan-pao vnáší do jídla orientální chutě, pečená kachna je oblíbený recept, kachní prsa s muškátovo-zázvorovou omáčkou na čočkovém ragú, kachna na medu má lahodnou chuť, kuře na zelí, ryby nakládané na kyselo, játrová omáčka recept na přípravu
Recept, podle kterého připravíte pokrm staročeská kachna.