Recepty > polévky > staročeská couračka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g kysaného zelí, sůl, 60 g másla, 30 g hladké mouky, 1 cibule, 5 brambor, mletý pepř, 50 g slaniny
Recept na přípravu:
Kysané zelí nakrájíme, zalijeme litrem a půl osolené vody a dáme vařit. Z másla, mouky a nadrobno nakrájené cibule si připravíme zlatavou jíšku, kterou vmícháme do zelí. Když je zalí měkké, přidáme oloupané, na kostky nakrájené a zvlášť uvařené brambory a společně ještě chvíli povaříme. Poté opepříme a přidáme na kousky nakrájenou slaninu, kterou jsme rozškvařili na pánvi.
Další recepty:
Falešná slepičí polévka z mrkve.
Falešná dršťková polévka z kůže.
Jihočeská bramboračka ochucená octem.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky a bílým pečivem.
Bramboračka na másle s jíškou.
Couračka z kyselého zelí ke které při podávání přidáme rozpuštěné máslo.
Rychlá sýrová polévka z tavených sýrů.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Polévka cibulačka se sýrem kterou posypeme sýrem a petrželkou.
Staročeská kachna pečená při průběžném polévání výpekem.
Bramboračka s houbami a drceným kmínem.
Rychlá rajská omáčka
Ochutnejte recept staročeská couračka.