Recepty

Recepty > vepřové maso > srbský džuveč

Recept - Srbský džuveč

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

400 g vepřové plece, sůl, 1 lžíce sádla, 350 g cibule, česnek, 100 g rýže, 2 zelené papriky, 500 g rajčat, 500 g brambor, 1/2 l bujónu, bílý pepř

Postup přípravy:

Vepřové maso nakrájíme na nudličky, osolíme a asi 15 minut smažíme na rozpáleném sádle. Poté přidáme nakrájenou cibuli a česnek a dalších asi 5 minut dusíme. Propláchneme rýži a spolu s na proužky nakrájenými paprikami, pokrájenými rajčaty a na plátky pokrájenými bramborami ji přidáme k masu. Zalijeme vývarem a dalších přibližně 20 minut zvolna vaříme pod pokličkou. Dochutíme solí a pepřem.

Srbský džuveč podáváme se zeleninovým salátem.

Další recepty:
vepřová kotleta se šunkovou omáčkou, vepřová krkovice, pivovarský tokáň, pikantní vepřové kotlety, vepřové řízky na malajský způsob, katův šleh z vepřového masa, grilovaná krkovice, vepřová kýta na zelenině, domácí klobásy, vepřové řízky v zakysané smetaně, nakládaný bůček, džuveč, zavařené vepřové maso, vepřové kotlety na smetaně

Recepty
Externí odkazy

Recepty chutnají doma i u přátel.


Yin.cz prináší informace nejen o jídle.