Recepty > vepřové maso > srbský džuveč
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
400 g vepřové plece, sůl, 1 lžíce sádla, 350 g cibule, česnek, 100 g rýže, 2 zelené papriky, 500 g rajčat, 500 g brambor, 1/2 l bujónu, bílý pepř
Postup přípravy:
Vepřové maso nakrájíme na nudličky, osolíme a asi 15 minut smažíme na rozpáleném sádle. Poté přidáme nakrájenou cibuli a česnek a dalších asi 5 minut dusíme. Propláchneme rýži a spolu s na proužky nakrájenými paprikami, pokrájenými rajčaty a na plátky pokrájenými bramborami ji přidáme k masu. Zalijeme vývarem a dalších přibližně 20 minut zvolna vaříme pod pokličkou. Dochutíme solí a pepřem.
Srbský džuveč podáváme se zeleninovým salátem.
Další recepty:
vepřová kotleta se šunkovou omáčkou, vepřová krkovice, pivovarský tokáň, pikantní vepřové kotlety, vepřové řízky na malajský způsob, katův šleh z vepřového masa, grilovaná krkovice, vepřová kýta na zelenině, domácí klobásy, vepřové řízky v zakysané smetaně, nakládaný bůček, džuveč, zavařené vepřové maso, vepřové kotlety na smetaně
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.