Recepty > polévky > srbská čorba z vepřového masa
Suroviny potřebné pro přípravu:
200 g vepřového masa bez kostí, 2 rajčata, 2 papriky, 3 lžíce rajčatového protlaku, kousek mrkve, celeru a petržele, 2 středně velké brambory, 3 lžíce oleje, 10 gramů hladké mouky, feferonky, pepř, nové koření, bobkový list, ocet, mletá papriky, sůl, 1,5 litrů vody, 1 cibule
Recept na přípravu:
Rozehřejeme část oleje a usmažíme na něm drobně nakrájenou cibuli, přidáme maso nakrájené na kostičky, osmažíme, zaprášíme mletou paprikou, osolíme, zalijeme vodou a vaříme. Ke konci varu přidáme kořenovou na kostičky nakrájenou zeleninu, nakrájené brambory, papriky a rajčata, rajčatový protlak, žlutou jíšku ze zbytku oleje a z mouky, koření. Rozmícháme a vaříme, až maso, brambory a zelenina změknou. Polévku nepatrně okyselíme a podáváme.
Další recepty:
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky ze strouhanky.
Bramborový guláš se salámem vaříme, dokud nejsou brambory měkké.
Tradiční boršč je ozdobený zakysanou smetanou.
Gulášovka s párkem a bramborem.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Kotlíková gulášová polévka ze všeho, co dama najdeme.
Ukrajinský boršč bez masa podáváme se zakysanou smetanou.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Pórková polévka s vajíčkem ozdobená nadrobno nasekanou petrželkou.
Srbská čorba se zeleninou.
Rychlá gulášová zelňačka zalitá smetanou.
Hovězí vývar s houbami ozdobíme drobně posekanou petrželkou.
Pravý ukrajinský boršč
Srbská čorba z vepřového masa přináší na talíře svoji chuť.