Recepty > polévky > špenátová polévka se žampiony
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
150 g zmražených špenátových listů, 3 větší oloupané čerstvé žampiony, máslo nebo olivový olej, šalotka, 250 ml smetany ke šlehání, 3 trojúhelníčky taveného sýra, 500 ml zeleninového vývaru, 2 stroužky česneku, sůl, pepř
Recept na přípravu:
Na rozehřátém másle nebo olivovém oleji osmahneme na drobné kousky pokrájenou šalotku, zalijeme smetanou a přidáme tavený sýr. Sýr necháme za stálého míchání rozpustit. Poté zlehka osolíme a přidáme mražený špenát, prolisovaný česnek, na tenké plátky nakrájené žampiony a zalijeme vychlazeným vývarem. Na mírném ohni vaříme za občasného míchání tak dlouho, dokud špenát úplně nerozmrzne.
Další recepty:
Špenátová polévka z mraženého špenátu.
Zelňačka s klobásou a kyselou smetanou.
Smetanová omáčka z vývaru.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky - hovězí maso zalijeme studenou vodou...
Játrové knedlíčky do polévky z hovězích jater.
Šunkové knedlíčky do polévky zavaříme ve vroucí polévce.
Špenátová omáčka které dodá chuť sýr.
Kuřecí polévka - kuřecí křídla vložíme do hrnce...
Švestková omáčka se hodí například ke grilovanému masu.
Sojové mléko - příprava.
Krémová špenátová polévka
Ochutnejte recept špenátová polévka se žampiony.