Recepty

Recepty > polévky > špenátová polévka s uzeným lososem

Špenátová polévka s uzeným lososem

Suroviny potřebné pro přípravu:

200 g listového špenátu, šalotka, 10 dkg másla, 250 ml smetany, zeleninový bujon, lžíce jablečného octa, pepř, lžíce oleje, 100 g uzeného lososa

Recept na přípravu:

Ve větším hrnci opečeme na másle šalotku, přidáme špenátové listy a zalijeme vývarem z Maggi Zlatého zeleninového bujónu. Necháme povařit asi 5 minut, odstavíme ze sporáku a dobře rozmixujeme. Opatrně přilijeme smetanu a za stálého míchání asi 10 minut povaříme. Osolíme a opepříme dle chuti.Do horké vody v hrnci přidáme jablečný ocet a přivedeme k mírnému varu. Syrová vejce rozklepneme do malé naběračky nebo lžíce a necháme pozvolna sklouznout do vody. Bílek přehrneme přes žloutek. Můžeme do vody ponořit i celou naběračku s vejcem. Jakmile bílek ztuhne, vejce jsou hotová.Do talíře dáme nakrájený špenátový list, vejce a zalijeme polévkou. Navrch položíme nudličky sekaného uzeného lososa a zakápneme olivovým olejem.

Další recepty:
Zeleninová polévka s nudlemi kterou posypeme parmezánem.
Cuketová omáčka na špagety.
Bramboračka na másle s hrstí hub.
Chřestový krém nakonec krátce povaříme.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí brambor.
Rajčatová polévka s bazalkou a šlehačkou.
Domácí gulášová polévka z mletého masa dochucená polévkovým kořením.
Špenátová polévka se žampiony zalitá vychlazeným vývarem.
Selská bramboračka s uzeným masem a zelenou petrželku.
Asijské křupavé kuře podáváme s bramborovou kaší a zeleninou.
Bylinková majonéza ze šalotky, žloutků a oleje.
Francouzská bramboračka s pažitkou.
Vichyssoise krém podáváme studený.
Jáhlová polévka

Recepty
Motto

Špenátová polévka s uzeným lososem má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.