Recepty > polévky > špenátová polévka s česnekem a vajíčkem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 balíček špenátu, olej, 1 cibule, hladká mouka, pepř, majoránka, česnek, 2 vejce
Recept na přípravu:
Do 3/4 litru vody přidáme balíček mírně rozmrazeného porcovaného špenátu, osolíme a základ polévky přivedeme k varu. Vaříme asi 10 minut. Mezitím si na oleji orestujeme dozlatova cibulku, zasypeme moukou a připravíme si jíšku, kterou pak zahustíme špenátovou polévku, přidáme sůl, pepř, majoránku a 2-3 rozetřené stroužky česneku. Nakonec vmícháme vejce a krátce povaříme, dochutit můžeme několika kapkami maggi. Pokud máme špenátu více, můžeme jej připravit klasickým způsobem a podávat k polévce na opečeném pečivu.
Další recepty:
Česnečka s bramborem který vaříme do změknutí.
Smaženice z hlívy ústřičné ke které jako přílohu podáváme pečivo.
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Fazolová polévka z bílých fazolí kterou necháme probublávat na mírném ohni.
Houbová kulajda do níž přidáme najemno nakrájený kopr.
Špenátová polévka se žampiony zalitá vychlazeným vývarem.
Máslové noky do polévky zavaříme.
Kulajda z hlívy ústřičné.
Krémová chřestová polévka do které přidáme kousky vychlazeného másla.
Koprová omáčka zahuštěná bramborem se ztraceným vejcem.
Žampionový krém dochutíme podle potřeby solí a pepřem.
Hovězí vývar se zeleninou do které zavaříme zavářku.
Zeleninová polévka s nudlemi posypaná parmezánem.
Špenátová polévka z listového špenátu
Ochutnejte recept špenátová polévka s česnekem a vajíčkem.