Recepty > hovězí maso > španělské ptáčky z hovězího masa
Na tento recept bude potřeba:
Množství na 5 porcí: 1 cibule, 1 vejce uvařené natvrdo, 5 plátků šunky, 5 plátků slaniny, 5 plátků hovězího masa, sůl, mletý pepř, sterilované okurky, hořčice, hladká mouka, olej, máslo
Postup přípravy:
Tenké plátky hovězího masa naklepeme, osolíme, opepříme mletým pepřem a potřeme hořčicí. Plátky naplníme plátkem šunkového salámu nebo šunky, čtvrtkou natvrdo uvařeného vejce, proužkem slaniny a kouskem okurky. Plátek hovězího masa svineme a upevníme jehlami na závitky nebo párátky.
Na rozpálené směsi oleje s máslem osmahneme nadrobno pokrájenou cibulku. Vložíme závitky, které osmahneme ze všech stran, mírně podlijeme a pod pokličkou dusíme doměkka. Poté španělské ptáčky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zamícháme a důkladně povaříme. Šťávu přecedíme, z ptáčků odstraníme párátka nebo jehly, maso vrátíme do omáčky a prohřejeme.
Španělské ptáčky z hovězího masa podáváme s rýží nebo bramborovou kaší.
Další recepty:
Ptáčky na smetaně dochutíme kořením, hořčicí.
Kuřecí směs s těstovinami posypeme parmezánem a podáváme.
Pečené kuře na bílém víně nakonec necháme prohřát.
Sýrová roláda z plátkového sýra vložená do fólie a nechaná ztuhnout.
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborem.
Hovězí řízky naruby na kterých necháme zapéct kůrku.
Ptáčky s rýží během pečení podle potřeby podléváme.
Hovězí guláš na který použijeme kližku.
Hovězí guláš na červeném víně podáváme s vařenou rýží smíchanou s čerstvou petrželkou.
Kotlety na zelenině pečeme, dokud se veškerá voda nevypeče.
Krůtí tokáň dozdobíme kysanou smetanou.
Španělské ptáčky zjemníme trochou smetany.
Zelné závitky s rýží přelijeme omáčkou a můžeme podávat.
Recept hovězí roštěná
Španělské ptáčky z hovězího masa osloví jedlíky svou chutí.