Recepty > řecká kuchyně > souvlaki
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
Kuřecí nebo vepřové maso (kýta), olej (nejlépe olivový), oregáno, citronová šťáva, sůl, cibule, jehly nebo špejle
Postup přípravy:
Smícháme olej, oregáno, citronovou šťávu, sůl a na kolečka nakrájenou cibuli. Maso nakrájíme, navlékneme na jehly (špejle), vložíme do mísy a zalijeme marinádou. Necháme uležet.
Když je maso dostatečně uleželé, vyjmeme souvlaki a grilujeme je nebo smažíme.
Podáváme s bílým chlebem (pita), tzatziky (smíchat jogurt, okurku, česnek a sůl) a zeleninovou oblohou.
Další recepty:
vepřové kotlety na houbách, salát tzatziky, vepřové kotlety, vepřové maso s arašídovou omáčkou, segedínský guláš, vepřové panenky v županu, vepřová bašta s kari omáčkou, marinovaná vepřová kýta, bůček se zelím, zastlané kotlety, roláda z mletého bůčku, chilská kýta, zapečené vepřové řízky se šunkou a žampiony, katův šleh, smažená cibule
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.