Recepty

Recepty > polévky > smetanová žampionová polévka

Recept - Smetanová žampionová polévka

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

250 g žampionů, 2 brambory, 2 jarní cibulky, 4 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 1,2 l zeleninového vývaru z kostky, 100 ml smetany, polévkové koření, kmín, mletý pepř, sůl

Recept na přípravu:

Žampióny dobře očistíme a nakrájíme na slabší plátky. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. Očištěnou jarní cibulku nakrájíme na kolečka, přičemž oddělíme zelenou část na posypání hotové polévky. Na dvou lžicích rozehřátého másla osmahneme nadrobno pokrájenou bílou část cibuek, přidáme zbylé dvě lžíce másla a na plátky pokrájené žampióny, které za stálého míchání smažíme, až žamiony pustí vodu a lehce se orestují. Poté přidáme sůl, pepř a zasypeme hladkou moukou, kterou dorůžova osmahneme. Zalijeme vývarem, přidáme nakrájené brambory, kmín a vaříme 20 minut na mírném ohni. Polévku dochutíme solí, pepřem a polévkovým kořením a nakonec ji zjemníme smetanou, kterou již jen prohřejeme.

Při podávání smetanovou žampionovou polévku ozdobíme nakrájenou zelenou částí jarních cibulek.

Další recepty:
zavářka do polévky s hráškem, ruský boršč je tradiční jídlo ruské kuchyně, žampionová polévka, tradiční boršč, zapečené kotlety s brambory a šlehačkou, zeleninová polévka s flíčky a šlehačkou, kuřecí prsíčka s cuketou na kari, zeleninová pánev na řecký způsob, kuřecí polévka, drůbeží vývar s rýží, boršč s klobásou, žampionový krém, cibulačka, rychlá fazolová polévka

Recepty
Žampionová

Ochutnejte recept smetanová žampionová polévka.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.