Recepty

Recepty > polévky > smetanová polévka z divočáka

Smetanová polévka z divočáka

Suroviny potřebné pro přípravu:

800 g masa z divočáka, 1 středně velká cibule, 50 g másla, 4 lžíce mouky, 1 lžička mleté papriky, 1/2 lžičky mletého pepře, 200-300 ml vývaru (ideálně také z divočáka), bobkový list, 2 žloutky, 200 ml smetany

Recept na přípravu:

Připravené maso (bez blan a žil) nakrájíme na kostky. Nakrájenou cibulku osmažíme na rozpáleném tuku. Když se stane průhledná, tak ji posypeme moukou a smažíme do zrůžovění. Sundáme z ohně, promícháme s paprikou, přidáme maso, bobkový list, dochutíme solí a zalijeme vývarem. Uvedeme do varu, stáhneme plamen a za občasného míchání vaříme, dokud maso nění poloměkké. Poté přidáme litr vody a dále vaříme. Když je maso zcela měkké, promícháme žloutky se smetanou, přilijeme a tím polévku zahustíme.

Další recepty:
Srbská čorba se zeleninou.
Fazolačka s klobásou dochucená prolisovaným česnekem a octem.
Kuřecí vývar s nudlemi vaříme doměkka.
Jihočeská zelnice s dozlatova osmaženou cibulkou.
Smetanová koprová omáčka kterou přikyselíme.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Hovězí maso na celeru dusíme.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Krémová bramboračka kterou podáváme s osmaženou bramborou.
Ukrajinský boršč bez masa podáváme se zakysanou smetanou.
Houbová polévka se smetanou ozdobená zelenou petrželí.
Hustá květáková polévka zahuštěná polohrubou moukou.
Polévka z dýně hokaido s kokosovým mlékem případně smetanou.
Žampionová omáčka se smetanou

Recepty
Motto

Smetanová polévka z divočáka má svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.