Recepty > polévky > smetanová polévka se sulcem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
20dkg sulcu, 2 menší nebo 1 velká mrkev, 2 řapíky celeru nebo kousek bulvy, 1 cibule, zelená část pórku o délce 20 cm, 2 větší brambory, 1 klobása, 250 ml sladké smetany, červená slaká nebo uzená paprika, 3 kuličky nového koření, 3 kuličky pepře, 2 bobkové listy, vývar, sůl, olej
Recept na přípravu:
Rozehřejeme olej, na kterém osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme na drobno nakrájený sulc, zaprášíme paprikou a necháme sulc povolit. Poté přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu a klobásu, koření, sůl, orestujeme, zalijeme vývarem a necháme vařit do změknutí zeleniny. Kyselost zjemníme sladkou smetanou, kterou 5 minut provaříme v polévce.
Další recepty:
Zeleninová polévka z mražené zeleniny.
Smetanová omáčka z vývaru.
Kuřecí vývar s noky z vajíčka a krupičky.
Polévka z hříbků mohou být i mražené nebo sušené.
Zelňačka na jejíž přípravu použijeme sklenici sterilovaného zelí.
Smetanová koprová omáčka na kterou použijeme půl litru smetany.
Slepičí vývar připravíme z celé slepice.
Česnečka se sýrovými knedlíčky - nejprve si připravíme vývar.
Minestrone je italský recept.
Česnečka z pěti stroužků.
Zeleninová polévka s ovesnými vločkami
Ochutnejte recept smetanová polévka se sulcem.