Recepty > kuře > smetanová omáčka z kuřecího masa
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
kuřecí maso, 1 konzerva žampionů, 1 konzerva kukuřice, brokolice, sůl, grilovací koření, hladká mouka, olej, smetana na vaření, 500 ml kuřecího vývaru
Postup přípravy:
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, posypeme grilovacím kořením, přilijeme 2 lžíce oleje, promícháme a necháme alespoň 10 minut odležet. Poté rozpálíme pánev, na kterou položíme 2 lžíce másla, které necháme rozpustit a přidáme kuřecí maso. Maso orestujeme a zalijeme kuřecím vývarem. Když vývar začne vřít, zeslabíme plamen a na nižší teplotu vaříme do změknutí masa, poté přidáme žampiony, kukuřici a na menší kousky nakrájenou brokolici. Přibližně 7 minut povaříme a poté přilijeme smetanou na vaření a zahustíme moukou.
Další jídla:
Kuře na pivu podáváme s bramborovou kaší a švestkovým kompotem.
Vepřové kotlety na smetaně se žampiony podáváme s rýží.
Kuřecí stehna na zelenině a bramborech.
Smetanová omáčka z vývaru.
Vepřové nudličky s houbami a vařenou rýží.
Kuřecí nudličky na smetaně dochutíme.
Sýrová polévka je chutné, rychlé a levné jídlo.
Hořčičné kuře dáme dopéct do trouby.
Vepřové nudličky na víně podáváme s vhodnou přílohou.
Medové kuře vložíme do trouby a pečeme.
Smetanová koprová omáčka ze sekaného kopru.
Kuřecí nudličky na zelenině
Recept, podle kterého připravíme pokrm smetanová omáčka z kuřecího masa.