Recepty > polévky > smetanová bramboračka s pórkem a lučinou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
pórek, brambory, máslo, hladká mouka, sůl, ovesné vločky, smetana, sýr lučina, vejce
Recept na přípravu:
Na rozehřátém másle zpěníme nadrobno nakrájený pórek, zaprášíme trochu mouky, promícháme a chvíli zasmažíme. Poté zalijeme vodou, osolíme, přidáme na kostičky nakrájené brambory, které vaříme téměř do změknutí. Přidáme sýr lučina a mícháme do rozpuštění. Poté přidáme hrst ovesných vloček, rozkvedlaná vejce se smetanou a dochutíme dle libosti.
Další recepty:
Jihočeská bramboračka ochucená octem.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme nadrobno pokrájenou pažitkou.
Zelňačka s mrkví chutná nejlépe druhý den.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky s česnekem.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Smetanová koprová omáčka s rozkvedlaným žloutkem.
Francouzská pórková polévka s kari.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky vaříme asi 10 minut.
Smetanové kuře podáváme s knedlíkem nebo těstovinami.
Kvasnicová polévka se zavařeným těstíčkem.
Zeleninový boršč podáváme se zakysanou smetanou.
Pórková polévka s taveným sýrem
Ochutnejte recept smetanová bramboračka s pórkem a lučinou.