Recepty > houby > smaženice ze sušených hub
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
šálek sušených hub, 5 dkg másla, kmín, sůl, česnek, hrst sušené smažené cibule, 2 vejce
Recept na přípravu:
Na másle pomalu osmažíme sušené nenamočené houby s kmínem, solí a utřeným česnekem. Když jsou měkké a rozvoní se, malinko je podlijeme (tak 3 lžíce vody), přidáme cibuli a dusíme asi 10 min na mírném plameni, promícháme a přidáme vejce. Necháme provařit, jen co se vejce srazí. Podáváme s chlebem.
Další recepty:
Kuřecí řízky v jogurtu necháme marinovat do druhého dne.
Houbový guláš zahustíme smetanou, rozmíchanou s moukou.
Bedly v těstíčku z obou stran osmažíme.
Smaženice z hub s vajíčky.
Kari rizoto s kuřecím masem.
Hlívový guláš dochutíme majoránkou.
Chilli con carne z fazolí.
Bedly na víně a slanině.
Řízky z bedly osmažíme dozlatova.
Boloňské špagety do kterých přidáme tymián a bazalku.
Houbová polévka s drobnějšími kousky brambor.
Kuřecí řízky v jogurtu
Ochutnejte recept smaženice ze sušených hub.