Recepty > kuře > smažené slepičí maso
Potřebné suroviny:
slepičí prsa
100 g kořenové zeleniny
sůl
2 lžíce parmazánu
1 malá cibule
2 vejce
2 lžíce mléka
strouhanka
tuk na smažení
1 lžíce másla
polovina citrónu
Postup přípravy:
Kuřecí prsa uvaříme v osolené vodě spolu s očištěnou kořenovou zeleninou a cibulí doměkka. Poté maso vykostíme, zbavíme kůže a nakrájíme na řízky, které mírně osolíme, obalíme ve strouhaném parmazánu, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a se solí a nakonec ve strouhance. Smažíme na rozehřátém tuku nejprve z jedné strany odkryté, poté obrátíme, přikryjeme a dosmažíme. Tuk z usmažených řízků necháme necháme okapat na ubrouscích, na každý řízek dáme kousek másla. Před podáváním pokapeme citrónovou šťávou.
Další jídla:
Kuřecí maso na kari podáváme s rýží.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí směs s rýží posypeme nasekanou petrželkou.
Slepice pečená na slanině a cibuli podávaná s noky, rýží nebo knedlíky.
Kachna pečená na pomerančích s bramborovou kaší.
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Kuře po staročesku podáváme s bramborovou kaší a kompotem.
Smažené tvarůžky podáváme s vařenými brambory.
Bůčkové řízky pečeme 1 1/4 hodiny.
Kuřecí stehýnka na medu podáváme s hranolkami.
Kuřecí kebab recept na doma připravený.
Kovářské kotlety podáváme s brambory jako přílohou.
Pečené kuře na žampionech v troubě zapečeme.
Recept na slepičí vývar
Recept na přípravu jídla smažené slepičí maso přináší na talíř inspiraci.